Nemanja Grabovica: Izvanredno je biti ponovo na terenu!

Napisao:  Pročitano 1556 puta sreda, 29 januar 2014 14:32

Preko godinu dana nije bilo Nemanje Grabovice na košarkaškim terenima u Crnoj Gori. 21-godišnji plej je u decembru 2012. godine doživio tešku povredu ligamentata koljena i nakon 7 mjeseci pauze se oporavio, ali je odmah potom povrijedio drugo, desno koljeno, na prijateljskoj utakmici Memorijalnog turnira ''Ljubo Jovanović''.

Uslijedio je novi višemjesečni prinudni odmor, a za Nemanju je noćna mora završena u nedjelju, kada se vratio na teren u meču u kojem je njegova Sutjeska ubjedljivo savladala Centar. Za 15 minuta na parketu postigao je 12 poena i na taj način pokazao da nije zaboravio da igra košarku. 

Grabovica je za naš portal prenio svoje utiske sa tog meča:

''Izvanredan je osjećaj vratiti se na teren nakon dugo vremena. Koljeno je odreagovalo na najbolji mogući način, nije bilo ni najmanjih smetnji, osim straha koji je sad realan.''

Amerikanac Harper je iznenada napustio Nikšić, ali Sutjeska je Nemanjinim oporavkom našla zamjenu za njega u svojim redovima:

''Ambicije Sutjeske su uvijek najviše, tako da ćemo se potruditi na svim poljima da idemo do samog kraja i da nikšićkoj publici pružimo što više razloga za radost.'' - rekao je mladi organizator igre Nikšićana.

Večeras će izabranici Dušana Dubljevića u četvrtfinalnom meču Kupa, pokušati da se u Bijelom Polju protiv Jedinstva domognu Final Foura, gdje bi branili titulu osvojenu prošle godine: 

''Jedinstvo je veoma dobra i iskusna ekipa, ali mi ćemo se potruditi se da nametnemo svoj ritam igre. Kao na svakom meču idemo na pobjedu!'' - zaključio je Grabovica