Miloš Vujović MVP 2. kola ERSTE lige

Napisao:  Pročitano 518 puta nedelja, 04 novembar 2018 10:28

Juče su u okviru drugog kola crnogorske Prve A ERSTE lige odigrana sva četiri meča: Lovćen je trijumf u derbiju protiv Sutjeske na premijeri potvrdio uspjehom u Herceg Novom protiv Primorja (77:91), Sutjeska je lako savladala Danilovgrad (91:64), u derbiju sjevera Jedinstvo je pobijedilo Ibar (72:62), dok je Studentski centar nakon produžetka porazio Ulcinj (74:71).

Evo i košarkaša koji su obilježili drugu rundi ERSTE lige. Petorka je u praksi nerealna, obzirom na dominaciju visokih igrača, koji su u pobjedama svojih timova bili najkorisniji igrači:

1. Ilija Goranović (Sutjeska) - Mladi košarkaš je najviše pokazao od svih bekova u 2. kolu. Nikšićanin je u uspjehu protiv Danilovgrada veliku minutažu iskoristio da proizvede 20 poena i po 4 skoka i asistencija i sa indeksom 27 osigura sebi mjesto među idealnih pet. Ovdje treba istaći i sjajnu rolu juniora Sutjeske Andreja Vulevića, koji je 'flertovao' sa 'tripl-dablom', ostvarivši učinak od po 10 poena i skokova i 7 asistencija, za najbolji indeks u karijeri u seniorskoj konkurenciji - 24!

2. Miloš Popović (Lovćen) - Krilni centar Cetinjana pobjedi u Novom doprinio je sa 18 poena, 5 uhvaćenih lopti i 4 asistencije - indeks 23.

3. Vasilije Baćović (S.centar) - Mladi centar pruža sve bolje partije za filijalu Budućnosti. U prvijencu protiv Ulcinjana Nikšićanin je postigao 20 pogodaka, 8 skokova i 3 uspješna proigravanja - indeks 28.

4. Miloš Vujović (Sutjeska) MVP - Najbolji igrač 2. kola ERSTE lige je krilni centar Sutjeske, koji je zabilježio 20 koševa i 13 skokova, sakupivši 33 indeksna poena.

5. Boris Jeknić (Jedinstvo) - Popularni Jekna je prvu pobjedu Bjelopoljaca izrežirao sa 21 poenom, 14 uhvaćenih lopti i 3 asistencija - indeks 30.

6. igrač Nedim Feleć (Ibar) - U porazu Rožajaca Feleć se istakao sa 17 poena i 5 skokova, za indeks 26, što je najbolji učinak među igračima poraženih timova.