Teodo: Istorijska sezona iza nas, pravi izazovi nas tek očekuju

Napisao:  Pročitano 953 puta ponedeljak, 04 jun 2018 23:18

Teodo nije uspio da kroz crnogorsku Superligu i naredne godine obezbijedi učešće u ABA 2 ligi, ali i pored te činjenice u tivatskom klubu tvrde da su zadovoljni proteklom sezoenom.''Za košarkaški klub „Teodo“ sezona 2017/18. je bila istorijska. Kao prošlogodišnji šampioni Crnogorske „Erste“ lige stekli smo pravo da igramo u novoosnovanoj Drugoj ABA ligi“ – kaže se u saopštenju KK „Teodo“ Tivat.

''U konkurenciji 12 ekipa iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, BiH, Makedonije i Crne Gore osvojili smo deveto mjesto sa devet pobjeda, što smatramo veoma dobrim rezultatom. Uspjeli smo da u Tivtu savladamo tri bivša evropska prvaka – „Split“, „Bosnu“ i „Vršac“. Ako tome dodamo i podatak da smo u prijateljskom meču savladali i četvrtog evropskog prvaka, beogradskog „Partizana“, mnogo je razloga za zadovoljstvo. Više od rezultata raduje nas uspostavljanje prijateljskih odnosa i saradnje sa klubovima sa prostora bivše Jugoslavije.

U Crnogorskoj Erste ligi plasirali smo se u Superligu, najkvalitetniju u njenoj istoriji i osvojili peto mjesto, iza „Budućnosti“, „Mornara“, „Sutjeske“ i „Lovćena“ – klubova sa dužom tradicijom i mnogo većim budžetima od našeg. Zadovoljni smo nastupom u Super ligi, kao i angažovanjem svih igrača i članova stručnog štaba, koji su u vrlo napornom takmičenju, do zadnjeg kola bili konkurentni i dali svoj maksimum.

Planskim i sistematskim radom i ove sezone posebna pažnja je posvećena mladim igračima. Ove sezone u seniorskom pogonu nastupili su mladi igrači, naši mladi reprezentativci Popović, Kaluđerović, Bakić, Grković, a posebno nam je drago što se u klub vratio tivatski talentovani košarkaš Miloš Krivokapić. Mlađe kategorije „Teoda“ su nastupale u ligama mladih, a raduje činjenica da su poziv za reprezentativne selekcije ove sezone dobila naša dva mlada košarkaša Ratknić i Radović.

Posebnu zahvalnost dugujemo našim navijačima i sponzorima – Opštini Tivat, „Luštici Bay“ i „Aerodromima Crne Gore“ kao najvećim, ali i brojnim manjim sponzorima. Bez njihove pomoći, u složenim finansijskim vremenima, ne bismo postigli ovakve uspjehe.

Ljetnju pauzu ćemo iskoristiti za novu konsolidaciju kluba i nove planove. Pravi izazovi tek nas očekuju'' - u cjelosti vam prenosimo saopštenje iz KK Teodo.