Pavićević: Ovo je Đokov projekat, titula pripada njemu i igračima!

Napisao:  Pročitano 1321 puta četvrtak, 31 maj 2018 23:13

Istorija, istorija, istorija. Toliko puta je večeras, u sadašnjosti, iskorišćena ova riječ, kojom je najlakše opisati uspjeh ekipe Mornara. Barani su prvi put od kada je Crna Gora nezavisna država razbili monopol Budućnosti i u svoj CV dodali titulu šampiona!

U grotlu nikad punije ''Topolice'' izabranici Mihaila Pavićevića pobijedili su prvaka ABA lige u četvrtom meču finalne serije ERSTE lige rezultatom 75:63, osvojivši ukupnim rezultatom 3:1 šampionski prsten.

Logično, glavni ''krivac'' za, ne škodi ponoviti, istorijski uspjeh Barana je Mihailo Pavićević, koji je pred mikrofonima RTCG-a sportski čestitao velikom rivalu:

''Želim da odam priznanje ekipi Budućnosti, bez njih veličanstveno finale ne bi bilo na ovom nivou. Za nas je ovo najveći uspjeh u istoriji kluba, dobiti šampiona ABA lige u finalu dovoljno govori u prilog tome. Ponosan sam na igrače, oni su najzaslužniji za uspjeh, mi treneri smo tu da pomognemo. Međutim, želim da naglasim da je ovo titula mog brata Đoka, ovo je njegov projekat i titula njemu pripada'' - nije krio zadovoljstvo iskusni stručnjak.

''Igračima sam rekao da treba da igramo kao i tokom cijele sezone, pa i ako izgubimo sjutra je novi dan. Mislim da sam uspio da ih malo rasteretim, imali smo više energije od protivnika i ostvarili rezultat. Ovom titulom zaokružili smo sjajnu sezonu u kojoj smo izborili plej-of ABA lige i plasman u Eurokup. Mislim da je ovo uspjeh Crne Gore, Budućnost je šampion ABA lige, a na ovakvom finalu u regionu mogu samo da nam zavide'' - kazao je kreator šampionskog Mornara.