Pavićević: Budućnost i dalje favorit; Šehović: Uradićemo sve da preselimo seriju u Bar

Napisao:  Pročitano 743 puta ponedeljak, 28 maj 2018 10:42

Crna Gora od sticanja nezavisnosti nije imala ovakvu situaciju u finalnoj seriji plej of-a elitnog ranga svoje košarke. Budućnost je osvojila svih 11 šampionata, često ''metlom'' (3:0), rijetko 3:1 i samo jednom, prošle godine protiv Mornara, 3:2.

Međutim, nikada (do sada) Podgoričani nisu bili u situaciji da nakon prva dva meča gube 2:0 i da se nalaze u ovako nezavidnoj situaciji, na ivici ambisa. Mornar iz Bara je poslije sjajne sezone u ABA ligi nastavio sa briljantnim izdanjima u crnogorskom šampionatu, tri puta zaredom savladao novog prvaka regionalne lige (jednom u Superligi, dva puta u finalnoj seriji) i potpuno zasluženo došao do tri meč lopte, prve već večeras u podgoričkoj ''Morači''.

Ipak, trener Barana Mihailo Pavićević je previše iskusan da bi dozvolio svojim momcima da se prerano opuste. Popularni Pajo drži podignut gard i tvrdi da još ništa nije riješeno, već da je Budućnost i dalje favorit.

"Ništa još nije riješeno, Budućnost je i dalje favorit za titulu. Istina, ne toliki kao kad je počelo finale plej-ofa. Igraćemo i dalje punom snagom i pokušaćemo da budemo jači od pehova, jer se poslije Vranješa povrijedio i Rejli-Ros. Vidjećemo kakve je prirode njegova povreda", kazao je Pavićević poslije revanša u Baru.

U redovima branioca trona pripremaju se za 'vađenje kestenja iz vatre', a Suad Šehović smatra da je za to potrebna mnogo veća koncentracija u defanzivi:

''Nismo bili pravi u prve dvije utakmice, sada moramo da uradimo sve da seriju preselimo u Bar. Moramo biti na većem nivou u odbrani i pokušati da njihove nosioce svedemo na manji broj poena. Drugi meč smo bolje otvorili nego prvi, kontrolisali smo veći dio susreta, ali smo u finišu dozvolili protivniku dosta otvorenih šuteva. Barani su ih pogodili i prelomili utakmicu” - prenijele su ''Vijesti'' riječi kapitena ''plavih''.

Treći meč finalne serije plej-ofa crnogorske ERSTE lige između Budućnost VOLI-ja i Mornara na programu je večeras u 20:15 časova u podgoričkoj dvorani ''Morača''. Ulaznice, po cijeni od dva eura, mogu se kupiti na šalterima ''Morače'' od 14 časova, pa do početka susreta.