Superliga, primorje poprište 9. kola: Budućnost u Tivtu, Lovćen u Baru, Sutjeska u Ulcinju

Napisao:  Pročitano 586 puta petak, 11 maj 2018 17:59

Sjutra, u subotu 12. maja, na programu su mečevi 9. kola crnogorske košarkaške Superlige. Nakon osam do sada odigranih rundi, gotovo je izvjesno da će Budućnost u plej-of sa prvog mjesta, za drugu poziciju će se do kraja boriti Sutjeska i Mornar, dok će se Lovćen i Teodo nadmetati za posljednje mjesto u doigravanju.

U 19 časova u Ulcinju se sastaju istoimeni domaćin i Sutjeska. Ulcinjani nemaju šansu za plej-of, ali će igrati za čast i superligaški prvijenac, dok će Nikšićani sa druge strane pokušati da produže sjajan momenat forme i pošalju signal Mornaru da su ozbiljni u namjerama da mu 'otmu' projektovanu drugu poziciju na tabeli.

Istovremeno se u Tivtu sastaju Teodo i Budućnost. Podgoričani su ogromni favoriti, i sve osim njihove ubjedljive pobjede predstavljalo bi senzaciju, ali Tivćanima su neophodni bodovi pa će nastojati da odigraju iznad svojih mogućnosti i pokušaju da prirede čudo.

U Baru Mornar dočekuje Lovćen sa početkom u 20 časova. Mornar polako ulazi u formu za doigravanje, u prošloj rundi je osvojio ''Moraču'', a želi da se protiv Cetinjana zahukta za uzbudljiv finiš šampionata. S druge strane Cetinjani bi pobjedom ovjerili plasman u polufinale i ABA 2 ligu naredne sezone, te stoga bijela zastavica nije u koferu za primorje.

Parovi 9. kola:

KK ULCINJ – KK SUTJESKA subota 12. 05. 2018. godine 19:00 SC BRATSTVO-JEDINSTVO, Ulcinj

Sudije: O. Jokić, Đ. Kićović, B. Raičević                               Delegat: B. Vukić

KK TEODO – KK BUDUĆNOST VOLI subota 12. 05. 2018. godine 19:05 SC ŽUPA, Tivat

Sudije: R. Vojinović, R. Savović, I. Janjušević                     Delegat: N. Lepetić

KK MORNAR – KK LOVĆEN 1947 subota 12. 05. 2018. godine 20:00 SC TOPOLICA, Bar

Sudije: M. Kaluđerović, Z. Radulović, N. Popović              Delegat: M. Lakićević