Đoković MVP 8. kola ERSTE lige

Napisao:  Pročitano 1027 puta ponedeljak, 18 decembar 2017 10:19

Protekle subote odigrana su sva meča 8. kola ERSTE lige. Ulcinj je pretrpio prvi poraz u derbiju protiv Sutjeske, Lovćen i Teodo su opravdali ulogu favorita protiv S. centra i Ibra, dok je Danilovgrad porazio Primorje.

Najbolji igrač runde je bek Danilovgrada Dragoje Đoković, a mjesto u idealnoj petorci kola zauzeli su još i Hadžibegović i Sekulović iz Teoda, Popović iz Lovćena i Habs iz Sutjeske.

Najbolja petorka 8. kola ERSTE lige:

1. Dragoje Đoković (Danilovgrad) MVP - Plejmejkeri u ovom kolu nisu briljirali, pa smo na poziciju organizatora igre fiktivne petorke, koja je obilježila ovu rundu postavili Nikšićanina koji je briljirao u pobjedi Danilovgrađana nad Novljanima sa učinkom od 31 poena i 7 skokova, za indeks 37, što je najbolje ostvarenje 8. runde ERSTE lige.

2. Aleksa Popović (Lovćen) - Cetinjani su uz dosta muka savladali ''Studente'', a u trijumfu se istakao iskusni Popović sa 16 poena i 9 uhvaženih lopti, što mu je donijelo indeks 23 i mjesto broj ''2'' u TOP 5.

3. Emir Hadžibegović (Teodo) - Bjelopoljac na pozajmici iz Mornara još jednom je pokazao da je odlično pojačanje za Tivćane. Popularni Hadži je protiv Ibra zabilježio 12 pogotka, 13 skokova i 4 asistencije, sakupivši 26 indeksnih poena i zauzevši mjesto krila među najboljih 5.

4. Robert III Habs (Sutjeska) - Amerikanac iz tabora Sutjeske se istakao u pobjedi na teškom gostovanju u Ulcinju sa 20 pogodaka i 7 uhvaćenih lopti. Njegov indeks 19 je bio najveći u četi Vlada Todorovića, pa je Habs njen predstavnik u idealnoj petorci.

5. Mihailo Sekulović (Teodo) - Centar Tivćana odigrao je na svom nivou u rutinskoj pobjedi protiv Rožajaca, uknjiživši 13 poena, 8 skokova i 5 asistencija (indeks 22), čime se opravdano našao u najboljoj postavi kola.

6. igrač Kejsi Šeferd (Ulcinj) - Fenomenalni Amerikanac nije donio dva boda Ulcinju, ali je odigrao još jedan izvanredan meč upisavši na svoj konto 30 poena, 7 skokova i 6 asistencija (indeks 34).