Ibar: Ostojić smijenjen zbog loših rezultata, hvala mu na korektnom i profesionalnom odnosu

Napisao:  Pročitano 1104 puta ponedeljak, 06 novembar 2017 17:25

Košarkaški klub Ibar smijenio je sinoć dosadašnjeg trenera i selektora kadetske reprezentacije Crne Gore Mladena Ostojića, a kako navode iz rožajskog prvoligaša, razlog je loš start sezone i pet poraza u prvih pet mečeva (tri u Balkanskoj ligi, dva u domaćem šampionatu).

„Nažalost, prekinuli smo saradnju sa trenerom Ostojićem. Razlog su loši rezultati na startu sezone, to jest pet vezanih poraza. Ima jedno nepisano pravilo u sportu, a to je da za loše rezultate uvijek bude prvo okrivljen trener, i to nepisano pravilo je primijenjeno u ovom slučaju. Na startu sezone imali smo ogromnih problema pri selekciji igrača. Četiri igrača planiranih za startnu postavu zbog povreda nisu bili sa nama i to je jedan od glavnih razloga zašto imamo veoma loš početak sezone. Takođe, učestvovanje u Balkanskoj ligi je dodatno otežalo situaciju jer smo u neravnopravnoj borbi sa protivničkim ekipama zbog velike razlike u budžetu u odnosu na nas. Ovom prilikom se zahvaljujem treneru Ostojiću na korektnom i profesionalnom odnosu i želim mu puno sreće u daljoj karijeri. Zamolio bih navijače da imaju strpljenja i da podrže ove momke kako bi prebrodili ovo stanje i iz njega izašli jači“– kazao je za klupski portal sportski direktor kluba Mirsad Azemović

Ibar u narednom kolu Balkanske lige, već u srijedu, dočekuje ekipu Blokotehne, a onda za vikend gostuje ekipi Lovćena u sklopu Erste lige. U ova dva meča ekipu bi trebalo da predvodi pomoćni trener Demir Kalić, mada postoje naznake da će i prije sljedeće utakmice Rožajci dobiti novog šefa struke.