Budućnost i Mornar morali su da plate velike kazne Košarkaškom savezu Crne Gore zbog toga što, tokom plej-ofa, nijesu imali trojicu obaveznih igrača mlađih od 20 godina u sastavu, kao ni jednog mlađeg od 20 godina uvijek u petorci na terenu.
  Košarkaši Mornara bili su veoma blizu osvajanja prve titule prvaka Crne Gore. U finalu plej ofa, u petom meču, majstorici, izgubili su sinoć od Budućnosti Voli 76:73, a u posljednjoj sekundi imali su otvoren šut za tri poena i produžetak, ali je Bakić bio neprecizan i pehar je ostao u Podgorici.
Varničilo je tokom cijele finalne serije, bilo je prepucavanja između dva stručna štaba, ali se na kraju sve završilo na sportski način: stiskom ruke i međusobnim čestitkama.
Košarkaši Budućnosti savladali su u petom meču finalne serije ERSTE lige, ekipu Mornara nakon prave drame u finišu, rezultatom 76:73, uspjevši da na taj način dođu do 11. titule prvaka Crne Gore.
Peti meč finalne serije između Budućnosti i Mornara, koji je prekinut sinoć nakon odigranih 10 minuta, pri vođstvu Podgoričana 24:14, biće nastavljen večeras u dvorani ''Morača'' u 20:30 časova.
Strana 1 od 337