Saradnja Nikšićana i Barana: Nikšić 95' postao Nikšić Mornar

Napisao:  Pročitano 3422 puta četvrtak, 10 avgust 2017 17:41

U prostorijama KK Mornar, u Sportskoj dvorani „Topolica“ danas je potpisan ugovor o poslovno-sportskoj saradnji između Mornara i Nikšića 1995. Ugovor je u ime Barana potpisao Đorđije Pavićević, a u ime Nikšićana Mirko Baletić.

Nikšićki klub od danas nosi ime „Nikšić Mornar“.

Cilj saradnje Barana i Nikšićana jeste da mladi Nikšićani koji prođu selekcije kluba „Nikšić Mornar“ mogu ravnopravno da konkurišu za seniorsku ekipu Mornara. U obavezi su da prvi profesionalni ugovor potpišu sa barskim ABA ligašem, naravno, ukoliko to zavrijede svojim kvalitetom.

''Saradnja je uspostavljena u interesu crnogorske košarke i mladih igrača iz Nikšića i okoline kojima se na ovaj način trasira put ka kvalitetnom radu i uspješnoj karijeri''–ističe Baletić.

Ove sezone „Nikšić Mornar“ imaće selekcije pionira, mlađih pionira i mini basketa. Sve selekcije biće oslobođene plaćanja članarine, kao i troškova za takmičenje.

''Moram da istaknem izuzetnu korektnost Đorđija Pavićevića, sa kojim smo veoma brzo postigli dogovor. To me dodatno obavezuje da dam sve od sebe i da se maksimalno posvetim stvaranju novih košarkaških asova u Nikšiću. Moje tridesetdvogodišnje trenersko iskustvo daje mi za pravo da budem optimista i da čvrsto vjerujem da će ova saradnja veoma brzo dati adekvatne rezultate, na obostrano zadovoljstvo'' - kazao je Baletić.

Ni Đorđije Pavićevićnije krio zadovoljstvo zbog postignutog dogovora.

''Zaista predstavlja veliko zadovoljstvo što smo s Mirkom napravili saradnju, jer on je uvijek u svom klubu imao talentovanih dječaka. A poznato je da je područje Nikšića poznato po dječacima sa izrazitim košarkaškim fizičkim predispozicijama, posebno u odnosu na njihove vršnjake iz gradova bližeg i daljeg okruženja. Kada se sve to ujedini sa našom organizacijom rada u klubu onda je jasno da ćemo uskoro dobiti igrače kadre da se ogledaju u Ligi šampiona i ABA ligi'' – kaže Pavićević.

On napominje da je ovo prvi korak ka ispunjavanju zacrtanih ciljeva kada su u pitanju mlađe kategorije.

''U planu je da nam se pridruži i jedna poznata Škola košarke iz Podgorice, sa kojom ćemo uskoro takođe potpisati ugovor o poslovno-sportskoj saradnji'' - naglašava Pavićević.

Inače, nekadašnji klub „Nikšić 1995“, odnoso sadašnji „Nikšić Mornar“ još ranije nosio je ima “Bonus“ i bio je prepoznatljiv u crnogorskoj košarci.