Budućnost sa samo jednim porazom izborila plasman na finalni turnir IMBL

Napisao:  Pročitano 747 puta ponedeljak, 05 februar 2018 10:38

Košarkaški klub Budućnost bio je u petak, subotu i nedjelju domaćin drugog turnira Internacionalne Mini basket lige, na kojem se takmiče dječaci rođeni 2006. godine i mlađi.

Izabranici Nenada Miloševića na prvom turniru održanom u Zadru redom su rušili Leotar (53:36), potom KK Koš 54:33 i, na koncu, Dubrovnik (49:20), dok su od 2. do 4. februara u Podgorici odigrali još 4 meča, pobijedivši KK Rudeš 60:8, Rijeku 35:26, Široki 28:44, dok je jedini poraz stigao protiv Zadra i to u uzbudljivoj završnici (28:29).

Na IMBL-u je učestvovali 8 ekipa (Budućnost, Dubrovnik, Koš, Zadar, Rudeš, Leotar, Široki, Rijeka), koja su se takmičila po jednokružnom sistemu (svako sa svakim) na dva turnira u dva različita grada (Zadar i Podgorica).

Nakon po 7 odigranih utakmica četiri najbolje ekipe (Zadar, Budućnost, Široki i Koš) izborile su plasman na završni turnir koji će 7. i 8. aprila biti odigran u Sarajevu.

Interesantno je da na ovim turnirima važe specifična pravila: četvrtine na utakmicama trju po 6 minuta, a u prvom poluvremenu svaki igrač može igrati maksimalno jednu čtvrtinu, dok tek u drugom poluvremenu mogu na terenu provesti minutažu koju odredi trener.

Budućnost su na turniru u Podgorici predstavljali sljedeći dječaci rođeni 2006/07 godine: Kalezić, Todorović, Šoć, Ljiljanić, Radunović, Mugoša, Tomović, Bojanović, Rakočević, Đaletić, Poltiković, kao i pozajmljeni košarkaš iz KK Junior, Andrija Jošović.