Pavićević: Maksimalno koncentrisano protiv neugodnih Tivćana

Napisao:  Pročitano 1570 puta četvrtak, 16 februar 2017 21:46

U polufinalnim duelima završnog turnira Kupa Crne Gore za seniore koji će u petak i subotu biti odigran u dvorani “Topolica”, u Baru, sastaće se Lovćen 1947 - Budućnost Voli i Teodo - Mornar.

Podgoričani koji brane trofej pobjednika Kupa stekli su pravo nastupa u ovom takmičenju u posljednji čas, nakon što je Košarkaški savez Crne Gore dobio obavještenje od Svjetske košarkaške federacije (FIBA) da je ukinuta suspenzija podgoričkom klubu i da može da registruje igrače za takmičenja na nacionalnom nivou.

U petak od 17 časova igraju Lovćen i Budućnost Voli, a poslije kratke ceremonije svečanog otvaranja, na parket će, od 19,30 Teodo i Mornar. Finalna utakmica biće odigrana u subotu od 19 sati, uz prenos na Televiziji Crne Gore.
Očekuje se da će u finalu, u još jednom punoj dvorani “Topolica”, igrati Mornar i Budućnost Voli. Prethodno ekipa trenera Đorđija Pavićevića moraće da savlada Teodo iz Tivta, lidera na tabeli domaće Erste lige.

''Imamo gorko iskustvo od prije dvije godine kada smo, takođe, organizovali finalni turnir i kada su nas svi vidjelili u finalu protiv Budućnosti, a mi smo se, neočekivano, sapleli u polufinalnom susretu sa ekipom Zete. Teodo je iskusna ekipa o čijoj snazi govore njegove igre u Erste i Balkanskoj ligi. Kvalitet je, nesporno, na našoj strani, jasno je da smo favoriti, ali moraćemo maksimalno koncentrisano da odigramo meč sa neugodnim Tivćanima da bismo se plasirali u finale'' – kazao je pomoćni trener Mornara Ljubomir Vujačić.

Svi igrači Mornara su spremni za finalni turnir, a šef struke Đorđije Pavićević odlučiće koja su tri stranca višak za sjutrašnji meč, jer prema pravilima u domaćim takmičenjima u ekipi mogu da igraju samo tri stranca. Mornar ima šest stranca: Vitkovca iz Srbije, Amerikance Volera, Džonsa, Elisa i Tejtuma, kao i Andersona iz Kanade.

Uprava Mornara je inače, povukla pravi potez da privuče publiku: ulaz u “Topolicu” tokom oba dana je besplatan.

photo: KSCG