Budućnost 11. put ili Mornar prvi? Ko će do trofeja Kupa?

Napisao:  Pročitano 495 puta subota, 17 februar 2018 12:49

Deset od jedanaest trofeja namijenjenih pobjedniku crnogorskog Kupa pošlo je u ruke košarkaša Budućnost VOLI-ja od sticanja nezavisnosti.

Jedini trofej su ''plavima'' 2013. godine uspjeli da ''preotmu'' košarkaši Sutjeske, ali nisu preokrenuli tendenciju, jer su Podgoričani u godinama koje su uslijedile ponovo uspostavili dominaciju.

Ipak, za jubilarnu, 10. titulu osvajača Kupa Crne Gore Budućnost je lani morala dobro da se pomuči, jer je u finalu naišla na borbeni Mornar, koji je poklekao tek u finišu - 72:68.

U reprizi prošlogodišnje borbe za trofej Barani ovog puta žele da naprave korak dalje i dokopaju se istorijskog trofeja, a imaju i pokriće za svoje ambicije: prošle godine su u finalnoj seriji plej-ofa crnogorskog šampionata dva puta savladali Budućnost, a nedavno su to učinili i u ABA ligi, pa se nadaju da to podvig mogu napraviti i večeras u ''Morači''.

Sa druge strane domaćin završnog turnira želi da opravda ulogu favorita i jedanaesti put podigne trofej Kupa, pa se očekuje neizvjestan meč i velika borba do samog kraja.

Večerašnje finale počinje u 19 časova, a ulaznice se po cijeni od 3 eura mogu kupiti na šaleterima ''Morače'' do početka susreta.