Injiges: Potrebno nam je vrijeme i strpljenja

Napisao:  Pročitano 328 puta četvrtak, 15 februar 2018 21:56

Roberto Injiges kaže da je razvoju ženske košarke u Cnoj Gori potrebno strpljenje i vrijeme. Španski stručnjak je potpisao četvorogodišnji ugovor sa savezom jer smatra da za to vrijeme se može napraviti dosta uz podršku javnosti.

"Potrebno nam je vrijeme, stvari se ne mogu promijeniti odjednom, pored toga potrebno nam je i dosta strpljenja. Biće teških momenata i loših rezultata, ali ovo je novi projekat započet nakon posljednjeg Eurobasketa, imamo mnogo mladih košarkašica, biće ih još i više, za njihov napredak nam treba vremena i podrške. Praviće greške, ali iz tih stvari će učiti i postati bolje.", kazao je Injiges na konferenciji za medije.

Injigesov projekat koji je naišao na veliku podršku košarkaškog saveza ne odnosi se samo na seniorsku selekciju. Ovog ljeta će ženski nacionalni timovi do 16 i 18 godina igrati Evropska takmičenja, a u maju će španski stručnjak raditi sa svim talentovanim djevojčicama. U planu je i okupljanje najmlađih - djevojčica ispod 14 godina, kako bi se već izabralo ono najbolje što naša košarka u ovom momentu ima.

"Ono što je za mene najvažnije jeste da za četiri godine vidim da sam pomogao da se uspostavi pravi sistem u radu sa košarkašicama. Nadam se da će Crna Gora u tom momentu imati sve mlađe selekcije, te da će neke od tih sad talenata u biti u seniorskom timu. Ako u tome uspijem biće to moja pobjeda.", istakao je španski stručnjak.

Selektor se osvrnuo i na februarske kvalifikacione izazove u kom su naše djevojke pobijedile Island i izgubile od Slovačke. Injiges kaže da se mora igrati bolje, a iako nikada ne traži alibi, realno smo imali velikih problema zbog povreda Poček i Vučetić, te fizičkih problema nekoliko djevojaka. Kaže da mu je zbog toga prethodnih desetak dana bilo možda i najtežih u karijeri.

“Iskreno nijesmo igrali dobro. Moramo da poboljšamo igru. Hvala košarkašicama što su došle i odigrale oba meča, iako njihovi klubovi nijesu bili za to. Odluka o plasmanu na šampionat biće donijeta u novembru, nadam se da ćemo te dvije utakmice odigrati kompletni i da ćemo se u punom sastavu pripremati”, naglasio je Injiges.

Naše košarkašice će sa Injigesom opet trenirati već u maju. Biće to početak priprema za odlučujuće mečeve u novembarskim kvalifikacijama. Crnogorke će gostovati Bosni i Hercegovini i Slovačkoj, reprezentacijama koje su nam konkurenti za Eurobasket.

Izvor: Kscg

Photo by: fiba.basketball.com