KK Lovćen Basket: Cetinjska fabrika talenata

Napisao:  Pročitano 4672 puta ponedeljak, 02 decembar 2013 14:46

Na Cetinju više nema Oboda i Košute - jedina fabrika koja u prijestonici Crne Gore neprestano radi već 66 godina je fabrika za proizvodnju mladih i talentovanih košarkaša - KK Lovćen.

U ovom cetinjskom klubu ''napravljen'' je ogroman broj igrača koji su završili u Budućnosti, ili u nekom od klubova iz Evrope, kao i raznim selekcijama nacionalnog tima. Kvalitetan rad se nastavlja i ove godine pod novim imenom - Lovćen Basket, a činjenica koja ide u prilog tome je da je seniorski sastav Cetinjana, predvođen momcima iz sopstvenog omladinskog pogona (iznad svih ekstra-talentovanim plejom Vrbicom), nakon 7. kola prvi u domaćem šampionatu.

Vesko Krivokapić, čovjek koji je zadužen za sve selekcije Lovćena, rekao nam je nešto više o načinu na koji klub radi sa mlađim kategorijama:

Kada je KK Lovćen osnovan? Koji su ciljevi vašeg kluba?

- .Lovćen je osnovan 1947.godine, a cilj našeg kluba je popularizacija košarke, kao i da u svakodnevnom radu pomognemo djeci da izrastu u što bolje ljude i košarkaše.

U kojim salama radite? Kako ste zadovoljni uslovima za rad?

- Treniramo u velikoj sali SC Lovćen, OŠ Njegoš i u sali Gimnazije. Zadovoljni smo uslovima, naročito u SC Lovćen gdje i ígramo sve utakmice. Posebnu zahvalnost dugujemo profesoru cetinjske gimnazije Filipu Martinoviću sa kojim imamo odličnu saradnju.

Koje sve selekcije imate u klubu i u kojim takmičenjima učestvuju?

- U klubu trenutno treniraju 3 takmičarske selekcije (juniori,kadeti i mlađi pioniri), kao i škola košarke sa 30-ak polaznika.

Koliko vremena djeca u vašem klubu na nedeljnom nivou treniraju?

- Juniori treniraju 10 sati nedjeljno, kadeti i mlađi pioniri po 6, a škola košarke 4 sata nedjeljno.

Na šta ste posebno ponosni kada je vaš klub u pitanju?

- .Posebno smo ponosni što djeca iz našeg kluba ne samo da čine okosnicu prve ekipe (Vrbica,Popović,Borilović,Ševaljević,Zuber i Rabrenović), već uz odličan rad prvog trenera Dragana Radovića stasavaju u prvolígaške igrače i reprezentativce.

Koji su problemi sa kojima se klub najčešće susreće u crnogorskom košarkaškom ambijentu što se mlađih kategorija tiče?

- .Najveći problemi sa kojima se susrećemo sa ovim selekcijama su, najblaže rečeno, neuslovne sale.Male dimenzije, parketi u lošem stanju, dosta često i loše osvjetjenje,su ono što prati ova takmičenja.

Da li vaš klub organizuje ljetnje kampove?

- Već 3 godine organizujemo u junu mjesecu ljetnji kamp na Lovćenu za dječake i djevojčice.

Da li Lovćen prima nove dječake i djevojčice? Kome i gdje se mogu obratiti?

- Svi oni koji su zainteresovani da treniraju u KK Lovćen mogu se javiti Vesku Krivokapiću na br. 069911611, ili svakim radnim danom u SC Lovćen od 18:30 do 20:30.