Castel Nuovo: Klub koji već deceniju opravdava postojanje

Napisao:  Pročitano 2240 puta utorak, 23 februar 2016 12:17

Za samo 10 godina postojanja osvojiti 9 zlatnih , 6 srebrnih i 3 bronzana odličja u takmičenjima KSCG je nešto čime se malo ko može pohvaliti u crnogorskoj ženskoj košarci.

Klub kojem je to pošlo za rukom zove se KK Castel Nuovo, koji je pored navedenih uspjeha iznjedrio značajan broj reprezentativki Crne Gore.

Osnovan prije deceniju sa ciljem popularizacije košarke, ali i pravilnog razvoja i socijalizacije djece, KK Castel Nuoovo u potpunosti je opravdao svoje postojanje.

O istoriji, planovima za takuću i neredne sezone, pričali smo sa novim članom kluba Rašom Mijuškovićem, sportskim radnikom i saradnikom našeg portala:

''Veoma sam srećan što mogu da dam svoj doprinos razvoju ovog uspješnog košarkaškog kolektiva, pogotovo što je iz istog grada gdje sam stalno nastanjen. O samom klubu i radu Miodraga Miša Babovića je suvišno govoriti, jer su ostvareni rezultati dovoljna potvrda kvaliteta. Ono zbog čega sam angažovan je pokušaj stvaranja prepoznatljive škole košarke kluba, jakih mlađih kategorija, organizacaje ljetnjih i zimskih košarkaških kampova za djevojčice svih uzrasta, kao i pokušaj da možda već dogodine Castel Nuovo bude prvoligaška seniroska ekipa koja će pružiti šansu hercegnovskoj djeci da se mjere sa najboljima u Crnoj Gori. Sada nam ostaje da nastavimo jos jače sa radom i da kvalitetnim i profesionalnim odnosom stvorimo preduslove za tako nešto'' - kaže Mijušković.

Potvrda Mijuškovićevih riječi stigla je prije dva dana na njegovom debiju na klupi kadetkinja Castel Nuova. U derbiju ženske lige Novljanke su u SC Igalo pobijedile favorita KK Budućnost iz Podgorice, rezultatom 41:40. Pobjedu je ekipi Castel Nuova, koja je jedna u od najmlađih ekipa u tom takmičenju, donijela 5 sekundi prije kraja pogotkom sa slobodnog bacanja Nina Ilić.