KK Mladost: Cilj je pokazati djeci pravi životni put

Napisao:  Pročitano 4885 puta sreda, 05 februar 2014 14:00

Više puta smo naglasili da je jedan od najvećih problema crnogorske košarke, pored očiglednog nedostatka finansija, manjak adekvatnog stručnog kadra, posebno u radu sa mlađim kategorijama. Zato je izuzetno pozitivna činjenica da mladi, školovani treneri počinju da preuzimaju stvari u svoje ruke, i mijenjaju na bolje stvari na košarkaškoj mapi Crne Gore.

KK Mladost je novoformirani podgorički klub, a osnovao ga je momak koji već 7 godina ''peče zanat'' u najboljim školama košarke u glavnom gradu i uči od priznatih trenera u našoj zemlji, Marko Kokotović.

Marko je momak koji nam se nedavno priključio u radu portala, i koji plijeni strašću prema igri pod obručima, i sigurni smo da će svoju ljubav i znanje prenijeti na mlade ljude koji počinju da se bave najljepšom igrom na svijetu.

Kokotović nas je kroz odgovore na nekoliko pitanja upoznao sa svojom ''Mladošću'':

 Kada je klub osnovan i koji je njegov osnovni cilj?

- KK Mladost je osnovan prije 2 mjeseca. Naš cilj je da prvashodno djecu koja su u našem klubu naučimo osnovnim košarkaškim vještinama i da u skladu sa uzrastom te djece organizujemo treninge na pravi način. Da najmlađi kroz igru i druženje zavole ovaj sport. I da djeci koja treniraju, pokažemo pravi životni put put kojim treba da idu.

Koliko imate djece u klubu i u kojim takmičenjima učestvujete?

- U klubu trenutno trenira blizu 30 dječaka i djevojčica. Ove godine nismo mogli da učestvujemo u takmičarskim utakmicama, jer je klub kasno formiran, ali sljedeće godine ćemo prijaviti sigurno 2 selekcije. Vjerovatno će to biti kadetska i pionirska.

U kojim salama trenirate i koliko puta nedjeljno?

- Za sada treniramo u sali Katoličke crkve. Treninzi se odvijaju četri puta nedjeljno i trudimo se da često igramo i prijateljske utakmice, i da kroz njih pokažemo znanje stečeno na treninzima. Sljedeće godine ćemo sigurno rad prenijeti i na još par sala u Podgorici.

Koliko trenera radi sa djecom u KK Mladost?

- U početku sam radio sam, ali mi se brzo priključio i Filip Đukić, momak kojeg moram da pohvalim, jer je već od prvog treninga pokazao veliku angažovanost i posvećenost. Bez njegove pomoći sigurno bi bilo mnogo teže.

Koliko se dugo baviš trenerskim poslom i gdje si sve radio do sada?

- Ovim poslom se bavim već 7 godina i učio sam od dobrih trenera. Počeo sam u KK ''Fair-Play'' kod Zorana Vujičića koji je i glavni ''krivac'' što sam se odlučio za ovaj poziv. Nakon toga formiran je klub Podgorica i dobio sam poziv da moje trenersko usavršavanje nastavim u tom klubu. Tu sam imao srecu da učim od Igora Đaletića, Miloša Kovača, i naravno od Petra Mijovića, koji je sigurno jedan od naših najboljih trenera u radu sa mlađim kategorijama. Prošlu godinu sam proveo u Basket Kidsu.

Koji je najveći problem sa kojim se škole košarke susreću u našoj zemlji?

 - Najveći problem sa kojim se susreću škole košarke je svakako nedovoljan broj termina za razvoj djece koja žele da treniraju. I trenerima je teško da sa velikim brojem djece na treninzima odrade kvalitetno sve što su zacrtali.

Da li vršite upis novih članova i kome se oni mogu obratiti?

- Upis novih članova vršimo tokom cijele godine i nadamo se da ćemo svojim kvalitetnim radom privoljeti sve više djece u klub. Sva djeca i njihovi roditelju mogu nam se obratiti na brojeve telefona 068/085-117 i 069/793-896.